Profielen van Bijou vrouwen

20140526_214944J (35 jaar). “Eens studeerde ik in een grote homovriendelijke stad (Amsterdam), waar ik af en toe iets met een jongen had, en af en toe iets een meisje. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de weg van de minste weerstand, en dat heeft me veel opgeleverd: naast een mannelijke partner ook een huis, twee hele leuke kinderen (vind ik zelf), en alle gemakken van het heterobestaan. Maar het leven is wel heel hetero, vooral in deze wat uit recent onderzoek blijkt ‘meest homo onvriendelijke studentenstad’ van ons land (inderdaad, Delft), en ik ben verstrikt geraakt in mijn onvervulde verlangen naar een vrouw. Verstrikt, omdat ik ook houd van de vader van mijn kinderen. Bijou is voor mij een groep waar ik open kan zijn over mezelf, een groep waarin plaats is voor leuke dingen, maar ook voor bezinning en ah-erlebnissen. Een groep waarin vrouwen zitten die in soortgelijke situaties op hun eigen wijze zin geven aan wat de essentie van ieder leven is, of zou moeten zijn: liefde.”

bijou sept 2009 133 adj sp2G. (41 jaar)
Ik ben een alleenstaande vrouw van in de veertig. Ik ben bij Bijou gekomen omdat ik een aantal keren afwisselend verliefd was geworden op mannen en vrouwen. Ik vond dat erg verwarrend omdat ik op een andere manier toch het gevoel had dat ik moest “kiezen”. Bijou heeft voor mij absoluut iets betekent omdat het mij inzicht heeft gegeven in hoe dat bij andere vrouwen werkt. Ik heb gezien dat het normaal is, en ook wel behoorlijk gangbaar, om zowel voor mannen als voor vrouwen te vallen. Nu kom ik nog graag bij Bijou omdat het een redelijk vast groepje vrouwen is met een, voor mijn gevoel, open blik. Leuke, aardige vrouwen, van wie ik het leuk vind om die af en toe te ontmoeten bij een etentje of een andere activiteit. ”

BOUR_1_190A. (50 jaar). Ik ben een getrouwde vrouw met twee volwassen en nog thuiswonende studerende kinderen. Werk fulltime in het onderwijs en ben zeker niet ongelukkig in mijn huwelijk. Maar toch speelt het al jaren dat ik merkte dat ik voor sommige vrouwen echt veel meer voelde dan vriendschap. Altijd weer alles verdrongen, maar mijn man wist dit wel. Nu sinds een jaar ben ik er toch actief iets mee gaan doen. Het is mij en inmiddels ook mijn man en kinderen wel duidelijk, dat dit bij mij hoort.
Na een kortstondige en zeer verkeerde “vriendschap”met een vrouw, heb ik nu een LATrelatie met een lesbische vrouw die haar partner en gezin ook niet wil verlaten. Daar zijn nog twee jonge kinderen. Wij zien elkaar eens in de drie weken een weekend en dat gaat goed. Zeker niet altijd gemakkelijk, maar het voegt voor ons beide erg veel toe. Gelukkig gaat het bij mij thuis ook wat relaxter tegenwoordig. Bij haar thuis ben ik volledig geaccepteerd.
Waarom zit ik bij Bijou??? Omdat het heerlijk is te kunnen praten met mensen die begrijpen hoe je in elkaar zit. Via internet in contact gekomen met iemand die al bij Bijou was en nu ben ik twee maal bij een bijeenkomst geweest.

M. (40 plus)ae3504cb5a4829423df892a759e3690bIk heb een druk leven met een eigen bedrijf dat steeds beter loopt. Ook heb ik een man én een vriendin. Het is passen en meten, niet in de liefde maar wel met mijn tijd.  Twee partners waar ik me heel rijk en gelukkig bij voel. Een deel van de week woon ik samen met manlief in ons huis en run ik mijn bedrijf. Twee dagen per week zoek ik samen met mijn vriendin onze stacaravan op. Bij Bijou vind ik vrouwen die begrijpen hoe ik mijn leven in deel. Ze veroordelen me niet en als ik soms denk dat ik mijn partners te kort doe helpen ze me van  mijn schuldgevoel af.